Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord



Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

Het begin

Aangezien KPN en Essent nog niet zoveel heil zagen in het aansluiten van onrendabele gebieden is er vanuit het dorp door ondergetekende een draadloosinternet project gestart.

Vanuit Franeker werd met een straal verbinding een internetverbinding naar Tzum gestraald. Waarbij het signaal van de van Dijkstraat naar de voorstraat , de Pastorijleane en ook op de Wommelseweg uitkwam.

Heel Tzum betaalde zich blauw aan telefoontikken en het leverde voor sommige nieuwe leden besparingen op van honderden euro's per maand. Het was dan ook al snel dat er meer dan 100 leden zich aanmelden voor Wifi internet van Tsjomonline.

Een jaar nadat Tsjomonline gestart was kreeg KPN en Essent door dat het platteland ook bestond. De prijs van de breedband infrastructuur ging ook naar beneden en aangezien er meer van dit soort projecten werden gestart besloot KPN alle telefooncentrales om te bouwen. Waarna ook Essent niet achter kon blijven en besloot ook de regio te ontsluiten.

Dit leek het einde voor Tsjomonline, echter was de prijs van de nieuwe concurrentie meestal aan de hoge kant. Helaas was de draadloze techniek 10 jaar geleden ook niet wat het nu is en was het voor sommige klanten beter om over te stappen naar ADSL of Kabel toen het beschikbaar werd.

Na verschillende netwerk uitbreidingen voor kwaliteitsverbetering is er in 2010 een nieuw netwerk aangelegd dat 10 keer sneller is dan het oude. Door nieuwe draadloze technieken en een succesvol Kerk TV project is het oude netwerk van Tsjomonline vervangen door een nieuw ultra snel netwerk met snelheden tot 100mbit.

Op dit moment (2010) is het wachten is op Glasvezel. De gemeente Leeuwarden heeft besloten om heel Leeuwarden te voorzien van Glasvezel. Helaas zal het nog wel even duren voordat Tzum aangesloten zit op glasvezel. KPN kijkt de kat weer uit de boom en keert liever miljarden dividend uit aan haar aandeelhouders. Daarbij hangen ze ook nog tegen de overheden aan om daar "investerings" geld los te peuteren voor het verglazen van Friesland.

KPN Schiet in eigen voet

Een glasvezel net in Tzum zou natuurlijk helemaal top zijn. Echter is het op dit moment zo dat de prijs voor een pakket dan minimaal 60 euro per maand moet kosten.
Het mag duidelijk zijn dat Tsjomonline dan een zeer aantrekkelijk alternatief is voor glasvezel tot het huis.

Tot er glasvezel aanwezig is in Tzum gaan wij door met het bieden van glasvezelsnelheden door de lucht, voor een aantrekkelijke prijs.


Herman Zeilstra
Tsjomonline




Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.

Waardering

Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Verwerkingstijd: 0.06 seconden
369,151 unieke bezoeken